top of page

Lokale helte

Den tredje trend i tiden efter Corona handler om, at vi vil hylde det nære, fælleskabet og det lokale.

Vi bekymrer os. Om vores økonomi, men også vores frihed. Hvor blev den af? Det vi tog for givet, blev pludselig taget fra os. Det gør os usikre. Flere vil bruge mere tid på at opsøge gamle venner og hjælpe andre.


”Vi vil komme til at værne mere om vores lille land. Vi vil blive bedre til at dyrke familierelationerne”

Citat, TrendTribe analyse april 2020


Vi vil hylde vores lokale helte

Vi vil i stigende grad støtte de små og lokale fremfor store og multinationale selskaber. Kan vi via vores forbrug holde liv blandt mindre erhvervsdrivende, så gør vi det. Andelsforeninger, lokale medlemsklubber og andre fællesskaber vil en fornyet vækst. Irma har grebet denne trend og kører netop nu en ”TænkSmåt” kampagne, hvor man kan støtte lokale producenter og få mulighed for at købe deres vare til indkøbspris.


Hjælp os med at støtte de små

Vi har fået nye helte. Både alle de mennesker i den offentlige sundhedssektor, som har givet den en ekstra skalle for at gøre en forskel for de syge, men også de små selvstændige inden for mange forskellige sektorer, som kæmper en brav kamp for at holde deres forretninger i live.


Lokale helte hyldes – i reklamer, men også gennem konkret handling.


”…så tror jeg, at alle forstår den REELLE værdi af de lønmodtagere, der ellers ikke har fået meget credit for deres hjælp i skoler, ældrepleje og hospitalsvæsenet. Jeg håber, vi kommer mere stolte og selvbevidste ud på den anden side. Hvis man altså overlever”

Citat, TrendTribe analyse april 2020


Modtrend: Pas dig selv


Modtrenden til Lokale helte og vores ønske om fællesskabe handler om egosime og nationalisme. To mere negativt ladede reaktioner, som kan følge i kølvandet på vores bekymringer og større fokusering på det nære.


”Egoisme vil få et tag i os….”

Citat, TrendTribe analyse april 2020


Når vi føler os truet, så kan vi reagere ved at lukke os om os selv, og ikke mindst være ligeglade med andre.


”det knap så gode er at det som har skullet få os til at stå sammen, har vækket en egoisme, som vil tage lidt tid at få lagt fra os igen...”

Citat, TrendTribe analyse april 2020


Den fjerde trend handler om sundhed og bæredygtighed. Den er ikke ny, men vil komme i en ny og meget tydelig forklædning, Læs mere her.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page